Het Team

Wij kiezen doelbewust voor een klein team van gedreven advocaten met een ruime kennis en ervaring.  Zij behandelen uw dossier ‘van a tot z’. Bij ons bent u geen ‘nummer’ waarbij steeds weer wisselende advocaten uw dossier behandelen. Wij huldigen tevens het motto dat ‘de beste specialist tevens een generalist is’ zodat niet nodeloos een beroep moet worden gedaan op meerdere advocaten met alle bijhorende kosten.

Jan Roodhooft

Jan Roodhooft heeft na zijn rechtenstudies gedoctoreerd aan de KULeuven over alimentatie na echtscheiding. Nadien werkte hij enkele jaren op de geschillenafdeling van een grootbank. Hij is sinds 1998 aan de balie waar hij vennoot was in enkele advocatenkantoren in Herentals. Sinds 2022 heeft hij zijn kantoor in Beerse.

Jan is auteur van talloze wetenschappelijke publicaties over familierecht.  Hij is editor en auteur van het Bestendig Handboek Verbintenissenrecht. Hij is (mede-)auteur van meerdere boeken voor het hoger onderwijs rond burgerlijk recht, bijzondere overeenkomsten, ondernemingsrecht en vennootschapsrecht.  Hij schrijft zeer geregeld bijdragen in uitgaves van indicator rond personeel, bouw, vastgoed en commerciële zaken.  U kunt zijn bijdragen ook lezen op websites als immovlan, livios en regiotalent.  Verder schrijft hij onder andere voor artsenkrant en plus magazine.  Hij had voorheen ook een rubriek in de standaard en schreef voor moneytalk.  Tevens was hij geregeld te zien in het programma geld en recht op Kanaal Z. Hij is verder een geregeld spreker op seminaries en wordt vaak gevraagd voor opinies in onder andere kranten.

Jan is een ‘meester’ in het geschreven en gesproken woord. De adviezen en conclusies zijn duidelijk en onderbouwd. Hij pleit uw zaak met overtuiging.

U kunt Jan contacteren op het mailadres jan.roodhooft@advocatenroodhooft.be

Katrien Dupre

Katrien studeerde in 2014 af als Master in de Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven (Major privaatrecht – minor strafrecht). Na haar studies ving zij onmiddellijk haar stage aan op een advocatenkantoor te Antwerpen, waar ze doorheen de jaren expertise opbouwde in verschillende vakdomeinen, zoals onder meer in het familierecht, aansprakelijkheidsrecht, strafrecht, huurrecht ed.

Zij hanteert een enthousiaste en no-nonsense aanpak, zodat u als cliënt ook weet waar u aan toe bent. In uw zoektocht naar oplossingen voor uw juridisch probleem, geeft ze eerlijk advies waarbij zowel de sterke als de zwakke kanten van uw zaak afgewogen worden waarna in overleg de te varen koers gezamenlijk wordt bepaald. Zij is tevens een gedreven pleitster.

U kunt Katrien contacteren op het mailadres katrien.dupre@advocatenroodhooft.be